Naar de VS na je middelbaar? Beslis snel!

Naar de VS na je middelbaar? Beslis snel!
September 22, 2023 08:57

Eén van onze partner geeft nu al aan dat het aantal plaatsen voor afgestudeerde studenten bijna allemaal opgevuld zijn. Daarom even dit bericht voor wie in juni 2024 zal afstuderen en overweegt naar de VS op uitwisseling te gaan.

Zou jij in juni 2024 afgestudeerd zijn en wil je op uitwisseling naar de VS?
Aarzel dan niet om het voorinschrijvingsformulier in te vullen en aan mij te bezorgen met jouw motivatie voor de VS. Zo heb ik al het nodige om alle voorwaarden na te gaan en kunnen we contact opnemen met onze partners in de VS.

De Verenigde Staten is wereldwijd een zeer populaire bestemming, maar plaatsen zijn zoals voor alle bestemmingen beperkt. Vroeg inschrijven is vooral voor deze bestemming van belang!

Leeftijd: tussen 15 jaar en maximum 18,5 jaar oud voor vertrek, dus niet vroeger geboren dan 5 maart 2006 als je in de zomer van 2024 wil vertrekken.

Afgestudeerd voor vertrek?
Niet alle scholen aanvaarden al afgestudeerde studenten dus ze houden het aantal afgestudeerde studenten in het oog tijdens de inschrijvingsprocedures. Daarvoor moeten we onze partner eerst contacteren voordat we finaal mogen starten met de inschrijving.
Sommige scholen laten je niet toe om aan extracurriculaire activiteiten deel te nemen zoals sport, dans, clubs, ...
Dit hangt van school tot school af. Zulke activiteiten buiten school zijn uiteraard wél mogelijk afhankelijk van het aanbod in de buurt van je gastgezin en dat moedigen we ook aan tijdens een uitwisseling.

Nog niet afgestudeerd voor vertrek?
Dan hebben we zeker nog een plaats voor jou voor een semester of jaarprogramma. Informeer je over de inschrijvingsvoorwaarden.

Vertrekmoment:

In de VS werken we niet met een vaste aankommoment. De vertrekmoment hangt af van wanneer en waar je geplaatst wordt. Ben je geplaatst, dat is gastgezin en school zijn bekend, dan kunnen we jouw vertrek gaan plannen. De vertrekperiode is van begin augustus tot midden september, maar de meeste jongeren vertrekken vanaf eind augustus.

Je vliegt rechtstreeks naar je gastgezin en krijgt lokaal een lokale on arrival orientation of een online versie in de meer afgelegen regio’s.

Twee lokale partners

Voor deze bestemming werken we internationaal samen met twee organisaties om het aantal plaatsen die we kunnen aanbieden te vergroten;

YFU USA
Een jarenlange partner met veel ervaring en samen met YFU Duitsland één van de grootste YFU organisatie in de wereld.

FLAG USA
Een nieuwere partner met zeer goede resultaten in de voorbije jaren en die ons vertrouwen verdiend hebben.

Zij organiseren ook optioneel een on arrival orientation in Washington. Deze oriëntatie vindt plaats in september nadat alle deelnemers aangekomen zijn in de VS.

Verder voldoen beide organisaties aan de standaarden die internationaal afgesproken zijn binnen Youth For Understanding en opgevolgd worden door YFU Global. Ook door de USA Department of State worden deze organisaties opgevolgd en moeten ze aan zeer duidelijke kwaliteitsvereisten voldoen.

Kortom, dezelfde voorwaarden gelden dus en je doet dezelfde voorbereidingen, het grootste verschil is dat je een andere contactpersoon/organisatie hebt in het gastland en dus de aankomst wat verschilt.

Heb je verdere interesse? Dan heb je een aantal opties:

Ik wil eerst naar een infosessie
Op onze infosessies kunnen jullie kennis komen maken met onze programma’s, organisatie en praktische zaken. Het is voor jou (en je ouders) immers belangrijk om meer te weten te komen over ons.
De eerstvolgende online infosessie(s) is (zijn) op woensdag 27 september en 11 oktober om 20:00.
Meld je dan aan via onze website www.yfu.be, en je ontvangt van ons de link voor de online meeting!

Ik wil persoonlijk contact

Tijdens de kantooruren kan je contact met ons opnemen op 015 69 00 85. Of mail naar Kaat via outbound@yfu.be.

Ik ben zeker van mijn zaak

Ben je er al zeker van dat je samen met YFU op uitwisseling wil? Schrijf je dan in via dit voorinschrijvingsformulier, wij hebben dan de nodige informatie om de belangrijkste voorwaarden na te gaan en dan zetten we samen de eerste stappen naar jouw avontuur.

Heb je nog vragen? Laat het me zeker weten, ik ben dé persoon die jou verder kan helpen.

Kaat